Следвайте Гласове в ТелеграмБългария се включи в този набор от страни,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмБългария се включи в този набор от страни,
Коментари Харесай

Денков: Няма как да направя капан на президента Радев. Украйна в НАТО отдалечава опасностите от нас

Следвайте " Гласове " в Телеграм

„ България се включи в този набор от страни, които поддържаха Украйна. Това подхожда с ползите на България. Подкрепата за Украйна в НАТО  отдалечава заплахите от нас ”. Това разяснява министър председателят Николай Денков в предаването „ На фокус ”.

Запитан дали е направил капан на президента с тази аудиенция, Денков сподели:

„ Няма по какъв начин да направя капан. В момента, в който разбрах, че ще идва, се обадих на президента Радев и му споделих. Той сподели, че ще намерения дали ще се срещнат. По-късно стана ясно, че ще се срещнат. Няма капан, просто осведомих президента. Не знам за какво той не е поканил Зеленски ”, сподели Денков.

„ Нямаше самодейност от другата страна, по тази причина беше на Министерски съвет ”, сподели още Денков.

Непосредственият мотив за визитата бяха два документа - декларация за поддръжка на участието на Украйна в НАТО след войната и меморандум за енергетиката. И двата документа подхождат на ползите на България. Всички други тълкования, които чуваме, не са състоятелни. Това сподели в предаването " На фокус " по Нова телевизия министър председателят Николай Денков във връзка визитата на украинския президент Володомир Зеленски в България.

Той посочи, че интервалът на визитата е селекциониран по този начин, че да е преди срещата на върха на НАТО във Вилнюс идния вторник.

Изключително значимо е всевъзможни зони на спор да стоят надалеч от нашите граници. Подкрепата за Украйна усилва нашата сигурност. Това е националният интерес на България през днешния ден, акцентира Денков.

Попитан дали има разделяне на равнище институции в българската политика, той разяснява: " Политиката, която докара до визитата на Зеленски и която ще представям след два дни във Вилнюс, е тази, която компактно следва решенията на Народното събрание и Министерски съвет. Това е политиката на България, няма друга политика. Дали е разграничен народът, е различен въпрос. И ние, и президентът би трябвало да се опитваме да сплотяваме хората ".

Денков увери, че няма разминавания в кабинета във връзка с военната помощ за Украйна.

Инфо: NOVA

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР